05:48 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.50
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
9003

Cancelarul german, Angela Merkel, va încerca „să-l îmblânzească” liderul american, în cadrul vizitei sale la Washignton

CHIȘINĂU, 17 mart — Sputnik. În cadrul primei întrevederi cu președintele SUA, Donald Trump, care va avea loc vineri la Washington, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va încerca să demonstreze că "cei doi au nevoie unul de altul", scrie publicația Politico.

"Uitați de toate discuțiile despre toate neînțelegerile din Biroul Oval. Indiferent de părerile Angelei Merkel despre Trump, ea pleacă la Washington nu pentru a se contra cu el, ci pentru a-i atrage simpatia", consideră comentatorul Matthew Karnitschnig.

În opinia lui, cancelarul este gata să renunțe la antipatiile sale față de șeful de la Casa Albă de dragul intereselor țării sale.

"Merkel are în față o sarcină: să conteste modul în care percepe Trump realitatea, fără a-i provoca ostilitatea", se spune în articol.

Karnitschnig amintește că în timpul campaniei electorale miliardarul american a avut câteva replici acide în adresa lui Merkel și politicii ei în domeniul migrației. Cu toate acestea, cancelarul, ani la rând, încearcă să detensioneze relațiile cu diverși lideri, indiferent dacă este vorba despre fostul premier italian Silvio Berlusconi sau președintele rus, Vladimir Putin.

Autorul atrage atenția la faptul că inițial Merkel și Trump nu planificau o  întrevedere până la turneul oficial al președintelui american prin Europa, la sfârșitul acestui an. În contextul tensionării relațiilor transatlantice, cancelarul a insistat pe grăbirea organizării unor discuții, iar șeful de la Casa Albă a invitat-o în vizită, urmând o săptămână de pregătire a întrevederii oficiale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Merkel ar putea să discute marți cu Trump despre "ambițiile Rusiei"
Tagurile:
interese, Trump, Merkel, Washington, Întâlnire, Vizită, Donald Trump, Angela Merkel, SUA, Germania


Știrile Zilei