13:15 24 Aprilie 2018
Chişinău+ 21°C
În direct
Pavel Filip

Pavel Filip a explicat ce a obținut actuala guvernare datorită FMI

© Photo: Guvernul Republicii Moldova
Politică
Sa primesc un link scurt
8220

Premierul Pavel Filip a avut luni o întrevedere cu echipa de experți ai FMI, aflată în vizită de lucru la Chișinău, cărora le-a vorbit despre importanța relației actualei guvernări cu Fondul Monetar Internațional

CHIȘINĂU, 17 iul — Sputnik. Vorbind despre importanța memorandumului semnat de Guvernul de la Chișinău cu FMI, premierul Pavel Filip a subliniat că acest document a avut o semnificație crucială în relația cu partenerii străini ai țării.

Șefa FMI, Crhristine Legarde
© Sputnik / Сергей Гунеев

„Programul cu FMI ne-a ajutat să restabilim încrederea partenerilor străini şi ne vom focusa în continuare pe asigurarea bunei implementări a acestuia", a declarat Pavel Filip, informează serviciul de presă al Guvernului.

Totodată, în cadrul discuției, au fost trecute în revistă cele mai importante reforme ale Guvernului. A fost discutată în linii generale și Foaia de parcurs Guvern-Parlament, privind agenda de reforme prioritare până la finele acestui an, mai scrie sursa citată.

„Această Foaie de parcurs este un semnal că vom merge mai departe cu agenda de reforme, pe care le facem nu pentru FMI, UE, dar pentru cetățenii Republicii Moldova", a spus Pavel Filip.

În perioada 17-21 iulie, o misiune a Fondului Monetar Internațional se va afla la Chișinău. Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a organizației financiare internaționale când este vorba de țările ce au programe susținute de FMI.

Tematic

Expert român: politicile agreate de FMI au efect catastrofal
Moody's: Moldova ar putea fi declasată dacă renunță la FMI
Platforma DA șochează: FMI finanțează teroriști
Tagurile:
relații, Parteneri externi ai RM, memorandum, Misiune a FMI, Guvernul Republicii Moldova, FMI, Pavel Filip, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei