04:35 22 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.92
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
Protest profesori

„Comisari europeni", în vizită la Ministerul Educației. Iată scopul vizitei

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
29 0 0

Ministerul Educației al Republicii Moldova anunță că luni conducătorii instituției au avut o ședință de lucru cu reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, în cadrul căreia a fost discutată reforma învățământului profesional tehnic din țara noastră

CHIȘINĂU, 17 iul — Sputnik. Discuțiile s-au axat pe „progresele înregistrate de Republica Moldova pe segmentul învățământului profesional tehnic, precum și procesul de evaluare a mersului reformei", informează serviciul de presă al Ministerului Educației într-un comunicat.

„Experții au apreciat eforturile depuse în prezent de către Minister în vederea modernizării învățământului profesional tehnic și au menționat că urmează să viziteze, în perioada celor trei săptămâni ale misiunii de evaluare, mai multe instituții implicate în procesul de reformare a acestui sector", scrie sursa oficială.

În cadrul ședinței viceministrul Lilia Pogolșa a mulțumit reprezentanților Delegației Uniunii Europene pentru suportul oferit în promovarea reformei de modernizare a învățământului profesional tehnic și și-a exprimat încrederea în continuitatea acestei cooperări eficiente și pe viitor, se mai spune în comunicat.

Ministerul Educației amintește că reforma învățământului profesional tehnic este susținută financiar de Uniunea Europenă. Suma maximă ce ar urma să fie acordată în acest scop, potrivit acordului cu UE de subvenționare a RM, este de 25 de milioane de euro.

Tematic

Ministerul Educaţiei recunoaşte că au fost lacune la verificarea testelor de BAC
Părintele Calistrat: Avem nevoie de educație sexuală în școli - VIDEO
Vor fi sau nu închise grădinițele din țară. Ce spune Ministerul Educației
Tagurile:
Învățământ profesional-tehnic, Comisari europeni, Reformă, Ministerul Educaţiei, Europa, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei