17:53 21 Iulie 2018
În direct
  • EUR19.33
  • USD16.66
  • RUB0.26
  • RON4.15
  • UAH0.63
Igor Dodon

Dodon va verifica ce fac americanii pe poligonul militar de la Bulboaca

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
9710

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că luni va merge să viziteze poligonul militar de la Bulboaca, pentru a vedea dacă SUA se implică în treburile Armatei Naționale

CHIȘINĂU, 11 aug — Sputnik. Șeful statului a menționat că în ultimul timp se poartă multe discuții despre poligonul militar de la Bulboaca, despre implicarea americanilor și banii care vin din SUA. Din acest motiv, el consideră că este necesar să clarifice, în calitate de comandant suprem al Armatei, cum stau lucrurile la fața locului.

„În calitate de comandant suprem al forțelor armate, în ziua de luni voi merge în vizită de lucru pe poligon, pentru a clarifica pe loc starea lucrurilor", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

El a mai notat: „Să nu uităm că suntem un stat neutru și eu nu voi admite ca soldații moldoveni să fie parte sau piese în mașinăria vreunui bloc militar, fie el din Vest sau din Est".

Joi, locţiitorul şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Eduard Ohladciuc, împreună cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, au efectuat astăzi o vizită la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale pentru a se documenta cu procesul de reconstrucţie şi modernizare a bazei militare, renovate în cadrul Programului „Iniţiativa globală pentru operaţiuni de menţinere a păcii" (GPOI), finanţat de Guvernul SUA, informează Ministerul Apărării.

Tematic

Comentariul Ministerului Apărării în legătură cu situația de la Bulboaca
Bulboaca: aplicații cu participarea militarilor din RM, România și SUA
Exerciţii militare cu tehnică de artilerie la Bulboaca
Baza militară de la Bulboaca, renovată pe banii SUA
Tagurile:
Bulboaca, Poligon militar, Inspecție, Bani, Neutralitate, Ministerul Apărării al RM, James D. Pettit, Igor Dodon, SUA, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei