18:25 21 Iulie 2018
În direct
  • EUR19.33
  • USD16.66
  • RUB0.26
  • RON4.15
  • UAH0.63
Donald Trump und Wladimir Putin bei G20-Gipfel in Hamburg

Analiștii sunt uluiți de mesajul lui Trump transmis lui Putin

© REUTERS / Bundesregierung/Steffen Kugler
Politică
Sa primesc un link scurt
128 0 0

Președintele american a transmis un mesaj care contravine oricăror așteptări, uimindu-i pe analiștii internaționali

CHIȘINĂU, 12 aug — Sputnik. Președintele american, Donald Trump, continuă seria declarațiilor controversate de la clubul de golf din Bedminster unde își petrece concediul. Dacă ce acum câteva zile a transmis un mesaj de "foc și furie" Coreei de Nord — tratat cu ironie de presă și comentatori — acum a venit rândul lui Putin.

"Vreau să-i mulțumesc pentru că încercăm să reducem salariul nostru și, în ceea ce mă privește, sunt foarte recunoscător că a dat drumul unui număr mare de persoane, deoarece acum avem un stat de plată mai mic", a declarat Trump.

Nu există nici un motiv real pentru ei să se întoarcă acolo (în Rusia), a continuat Trump încercarea de ironie, "apreciez foarte mult faptul că am reușit să reducem fondul nostru de salarii din Statele Unite, vom economisi mulți bani", transmite France 24

Luna trecută Kremlinul i-a cerut Washingtonului să-și reducă misiunea diplomatică în Rusia cu 755 de angajați — diplomați și personalul local angajat — și să închidă două sedii.

Rusia a făcut acest gest ca o replică la sancțiunile americane, apreciază comentatorii, care consideră că este încă un factor de agravare a realțiilor ruso-americane, aflate la cel mai scăzut nivel de după războiul rece. În acest context, lumea diplomatică este extrem de critică față de atitudinea manifestată de Donald Trump.

Tagurile:
Donald Trump, Washingtonului, Vladimir Putin, Bedminster, Koreea de Nord, Kremlin, Statele Unite, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei