07:45 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Ministerul Apărării

Zece candidați luptă pentru conducerea Apărării: Vezi lista

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Reforma Guvernului în Moldova (30)
39610

Peste 40 de candidați au fost admiși la proba interviu la concursul pentru ocuparea funcțiilor de Secretar general de stat în cadrul ministerelor

CHIȘINĂU, 6 oct – Sputnik. Comisia pentru organizarea și desfășurarea concursului de ocupare a funcțiilor publice de conducere de nivel superior a examinat dosarele depuse la concursul pentru funcțiile de Secretar general de stat în cadrul ministerelor din Guvernul Republicii Moldova.

Guvernul Republicii Moldova
© Sputnik / Евгений Панасенко

Astfel, la proba interviu au fost admiși 44 de candidați. Cei mai mulți pretendenți la funcția de Secretar general de stat sunt la Ministerul Apărării – 10 candidați și la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului – 9 persoane. Șapte candidați pretind la funcția de Secretar general de stat în Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și cinci la Ministerul Afacerilor Interne.

La Ministerul Economiei și Infrastructurii – 4 persoane, la Ministerul Finanțelor – 3 persoane, la Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării – câte 2 persoane.

Interviurile vor fi organizate în perioada 16 – 17 octombrie.

Totodată, concursul pentru ocuparea funcțiilor de Secretar general adjunct al Guvernului a fost prelungit până pe data de 16 octombrie.

Guvernul Republicii Moldova trece printr-un amplu proces de reformare. Numărul ministerelor din Executiv a fost redus de la 16 la nouă. Totodată, în noul Guvern nu se mai regăsesc funcțiile de viceminiștri. Viceminiștrii vor fi demiși atunci când vor fi angajați secretarii generali de stat. Secretarii generali de stat vor fi angajați prin concurs. În total vor fi disponibilizați 43 de viceminiștri.

Potrivit noii Legi a Guvernului, ministrul și cabinetul său rămân singura componentă politică. Echipa ministerială cu secretarii de stat urmează să realizeze prevederile politicilor elaborate de ministru și cabinetul său.

Lista candidaților admiși la interviu poate fi consultată mai jos:

Lista candidaţilor care au promovat competiţia CV-urilor şi sînt admişi la interviul pentru ocuparea funcţi… by Sputnik Moldova on Scribd

Тема:
Reforma Guvernului în Moldova (30)

Tematic

Iată când vor fi disponibilizați cei 43 de viceminiștri din Guvernul Pavel Filip
Viceminiștri noi în Guvernul Moldovei
Tagurile:
secretar general de stat, viceminiștri, ministere, candidați, concurs, Guvern
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei