11:55 16 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.70
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Ședința Parlamentului RM

Constituția Republicii Moldova va fi modificată

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Știri din Parlamentul Moldovei (234)
19620

Constituția Republicii Moldova va fi completată cu un nou articol care prevede orientarea țării noastre la spațiul valoric democratic european, ca element definitoriu al identității constituționale a Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 6 oct – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova a adoptat vineri, 6 octombrie, o hotărâre cu privire la crearea unui grup de lucru care va elabora un proiect de lege cu privire la modificarea și completarea Constituției țării.

Grupul de lucru va elabora și prezenta Parlamentului, în termen de 45 de zile, proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea Constituției cu un nou articol privind orientarea Republicii Moldova la spațiul valoric democratic european, ca element definitoriu al identității constituționale a Republicii Moldova.

”Cu părere de rău, disputele politice și geopolitice ce țin de apartenența Republicii Moldova la spațiul valoric european aduc grave prejudicii atât de imagine cât și social-economice. Moldova este parte a Europei și acest fapt este incontestabil”, a declarat autorul proiectului, președintele Parlamentului Andrian Candu.

Potrivit lui Candu, ridicarea acestor principii la nivel constituțional este o obligație nu numai juridică, dar și morală.

”În termen de 45 de zile vor propune modificările la Constituție, după care proiectul de lege va fi trimis Curții Constituționale pentru avizare, care are un termen de 6 luni. Asta înseamnă că la sfârșitul sesiunii viitoare să putem amenda Constituția, astfel ca singura cale pentru Moldova să rămână integrarea europeană”, a declarat Candu.

Din grupul de lucru fac parte deputați din fracțiunile parlamentare, specialiști din cadrul Secretariatul Parlamentului, Cancelariei de Stat, experți constituționaliști și de politică externă. Nu și-au delegat reprezentanți în această comisie fracțiunile PSRM, PLDM, PL și PCRM.

Тема:
Știri din Parlamentul Moldovei (234)

Tematic

În Constituția Republicii Moldova a apărut un nou articol
Constituția Moldovei ar putea fi modificată din nou
Tagurile:
integrarea europeană, modiifcări la Legea Supremă, Constituția Republicii Moldova, Parlament
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei