03:13 29 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.61
  • RUB0.28
  • RON4.06
  • UAH0.72
Politică
Sa primesc un link scurt
91 0 0

Republica Moldova poate conta pe suportul tehnic al Băncii Mondiale pentru continuarea unor reforme specifice în justiția moldovenească

CHIȘINĂU, 10 nov — Sputnik. Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a avut o întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale în Moldova și a discutat cu aceștia despre colaborarea în proiectele din sectorul justiției, ce vor avea un impact pozitiv asupra mediului de afaceri, informează serviciul de presă al Ministerului Justiției.

„Oaspeții au comunicat intenția de a acorda suport tehnic pentru implementarea de către autoritățile statului nostru a două proiecte distincte. Obiectivele acestora sunt dezvoltarea medierii extrajudiciare și facilitarea accesului la justiție, în special, pentru victimele violenței domestice și a segmentelor marginalizate ale societății", informează sursa oficială printr-un comunicat.

În document se mai spune că „adițional, vor fi elaborate recomandări specifice de care se va ține cont la elaborarea următoarei strategii sectoriale de reformă. Ministrul Justiției a informat despre intenția de a include un capitol separat pentru ajustarea legislației referitor la contracte, drepturi de autor și insolvabilitate", iar mize este ca acestea să amelioreze condițiile de activitate economică.

 

Tematic

Banca Mondială: Balanța de plăți indică o înrăutățire a situației în Moldova
Tagurile:
Credite, Justiție, Reformă, Ministerul Justiției, Banca Mondială


Știrile Zilei