05:27 17 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Guvern

Cine din cei 9 miniștri vor rămâne în funcție după 19 decembrie

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Reforma Guvernului în Moldova (30)
31210

19 decembrie este ziua când se va încheia procesul de evaluare a miniștrilor delegați de Partidul Democrat

CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Ziua de 19 decembrie este data limită când miniștrii din Guvernul Republicii Moldova, care au fost delegați de Partidul Democrat, își vor primi nota la modul în care își îndeplinesc obligațiunile de serviciu. În funcție de calificativul primit, se va decide dacă acesta mai rămâne sau nu în funcție în cadrul Guvernului condus de democratul Pavel Filip. 

”19 decembrie este ziua când se va încheia procesul de evaluare a miniștrilor delegați de Partidul Democrat”, a declarat marți în cadrul unei conferințe depresă purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari. 

Președintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a declarat, la 12 septembrie, că Guvernul Republicii Moldova trebuie să corespundă integral așteptărilor cetățenilor. Astfel, vor urma ”schimbări necesare” în unele ministere.

”Fiecare minister își va adapta planul de acțiuni la problemele reale ale cetățenilor. Vom face schimbările necesare acolo unde este cazul”, a declarat Plahotniuc.

Potrivit reformei administrației publice centrale, din 16 ministere în Guvern au rămas doar 9. Opt ministere sunt conduse de miniștri democrați, iar unul este delegat de Partidul Popular European din Moldova.

Тема:
Reforma Guvernului în Moldova (30)

Tematic

Guvernul Republicii Moldova nu mai are nevoie de viceminiștri
Iată când vor fi disponibilizați cei 43 de viceminiștri din Guvernul Pavel Filip
Tagurile:
miniștri delegați de Partidul Democrat, reforma Guvernului, Vladimir Plahotniuc
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei