07:45 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Guvern

Ședința de Guvern a început cu demisii

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
97910

Un membru al Guvernului condus de Pavel Filip, care are în prezent statut de învinuit în cadrul unui dosar penal a fost demis din funcție

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. Ședința de Guvern, prezidată de premierul Pavel Filip, a început astăzi cu o demisie. Este vorba despre viceministrul Finanțelor, Maria Cărăuș, anchetată în cadrul unui dosar penal. 

Solicitarea de demisie a fost înaintată de ministrul Finanțelor, Octavian Armașu. Cabinetul de Miniștri a susținut cererea lui Armașu, iar premierul i-a mulțumit lui Cărăuș pentru activitatea desfășurată în Guvern. 

”Am cunoscut-o ca pe o persoană competentă pe domeniul pe care l-a reprezentat”, a declarat premierul Filip. 

Maria Cărăuș a fost reținută de procurorii anticorupție la 6 octombrie. Aceasta împreună cu trei oameni de afaceri figurează într-un dosar ce vizează fapte de corupţie, exprimate prin tentativa de trucare a unor licitaţii publice. Cărăuș şi reprezentanţii agentului economic sunt suspectaţi de corupere pasivă şi activă.

Cărăuș a declarat că nu este de acord cu învinuirea și pledează nevinovată.

Potrivit procurorilor, Maria Cărăuș a încercat să exercite presiuni asupra unor angajați ai Spitalului Clinic Republican (SCR). Cărăuș le-ar fi declarat că instituția va primi suma alocată de Guvern de 15 milioane de lei doar dacă ea va primi un comision.

Procurorul de caz Nadejda Busuioc a precizat că suma comisionului se ridica la 750 de mii de lei. 

Legislaţia în vigoare prevede detenție de la 7 la 15 ani, cu amendă în mărime de la 400 de mii la 500 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Tematic

Demisii la Guvern: Cine a rămas fără funcție
Demisii în Guvern
Tagurile:
Maria Cărăuș a fost eliberată din funcție, viceministrul finanțelor, Guvern, demisie
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei