11:23 25 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Pavel Filip

Relațiile Republicii Moldova cu UE și NATO, analizate la Bruxelles

© REUTERS / ERIC VIDAL
Politică
Sa primesc un link scurt
75 0 0

Premierul Pavel Filip va participa la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip întreprinde, în perioada 22 – 25 noiembrie, o vizită de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei, unde va participa la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic (PaE). 

Sesiunea plenară a Parteneriatului Estic va avea loc vineri, 24 noiembrie. Filip va rosti un discurs în numele Republicii Moldova.

La Bruxelles, prim-ministrul moldovean va avea întrevederi cu Donald Tusk, președintele Consiliului European, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Johannes Hahn, Comisar european pentru Politică de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Pierre Moscovici, Comisar european pentru Afaceri Economice și Financiare.

Șeful Executivului de la Chișinău va vizita și Cartierul General al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, unde va dialoga cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg.

În marja Summit-ului, prim-ministrul va avea și o serie de întrevederi bilaterale cu șefi de stat și de guvern. De asemenea, Pavel Filip se va întâlni cu membrii diasporei moldovenești din Belgia.

Tematic

Consolidarea forțelor NATO în Europa și securitatea Moldovei
Stoltenberg: Biroul de legătură NATO de la Chișinău nu va fi o bază militară
Răspunsul unui general român întrebat dacă Moldova trebuie să adere la NATO
Tagurile:
Pavel Filip, Bruxelles, Republica Moldova, Parteneriatul Estic, UE, NATO


Știrile Zilei