06:59 07 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.64
  • RUB0.24
  • RON4.17
  • UAH0.68
Politică
Sa primesc un link scurt
64 0 0

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că experiența niciunui stat nu a demonstrat că republica prezidențială este mai eficientă decât republica parlamentară

CHIȘINĂU, 22 nov — Sputnik. Fostul președinte al țării Vladimir Voronin consideră că regimul prezidențial, în cazul Republicii Moldova, nu este doar lipsit de eficiență, ci și periculos.

„Nu s-a dovedit nicăieri că regimul prezidențial este mai eficient decât cel parlamentar", a declarat liderul PCRM.

Potrivit lui, într-o țară ca Moldova, cu tradiții democratice deocamdată slabe și cu o experiență sumară în ceea ce înseamnă funcționarea statului de drept, sistemul prezidențial este foarte periculos, pentru că ar putea să devină președinte unul ca Chirtoacă sau mult mai grav, unul ca Hitler.

Voronin susține că cei 101 de deputați din Parlament, chiar dacă unii dintre ei ar avea probleme de integritate, sunt reprezentanții poporului și sunt conștienți de decizia pe care o iau la alegerea șefului statului.

Tematic

Voronin – gata să participe la discuții cu PD și să susțină reforma Guvernului
Voronin despre compromisul ''istoric'' dintre PD și PSRM
De ce crede Voronin că Chirtoacă este impotent
Tagurile:
sistem prezidențial, statul de drept, Deputați, Bazele parlamentarismului, alegeri prezidenţiale, PCRM, Parlamentul Republicii Moldova, Vladimir Voronin


Știrile Zilei