11:20 23 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.03
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Valeriu Munteanu

Munteanu sare în apărarea lui Poiată, care a fost apostrofat de șefă

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Politică
Sa primesc un link scurt
159 0 0

Fostul ministru al Mediului, liberalul Valeriu Munteanu, a sărit în apărarea colegului său de partid, Oleg Poiată, pe care primarul interimar Silvia Radu l-a dat astăzi afară din sală, în timpul ședinței operativă a Primăriei

CHIȘINĂU, 27 nov — Sputnik. Șeful Direcției transport a primăriei Chișinău a simțit azi pe propria piele cât de aprigă este noua șefă a administrației Capitalei, însă în apărarea acestuia a sărit colegul său, Valeriu Munteanu. Ce-i drept, nu momentan ci mult mai târziu și pe o rețea de socializare.

Munteanu a scris pe pagina sa de Facebook că Silvia Radu „încurcă administrarea unei afaceri private cu treburile publice".

Acesta a admonestat-o, deloc elegant, pe primărița interimară: „Șefă" o să fiți atunci când o să vă aleagă locuitorii municipiului Chișinău în funcția de primar general, până atunci sunteți o impostoare ordinară, instalată acolo ilegal și protejată de Partidul Democrat".

În opinia lui Munteanu, „nici un primar ales nu poate să-și trateze astfel subalternii, care sunt funcționari publici și se supun în primul rând legii și mai apoi indicațiilor superiorilor".

Liberalul i-a recomandat lui Radu „să citească (și dacă este posibil, chiar să studieze) toate legile din domeniul APC și APL" pentru a înțelege „cât de mică este".

Amintim că luni, la ședința Primăriei, a avut loc un schimb dur de replici între șeful Direcției generale transport și căi de comunicații, Oleg Poiată și primarul interimar Silvia Radu. Poiată i-a reproșat interimarei că nu le permite subalternilor să-și spună punctul de vedere. Radu i-a cerut lui Poiată să părăsească sala cu replica: „Eu sunt șefa".

Tematic

Foc și pară la ședința Primăriei Chișinău. Silvia Radu nu mai iartă pe nimeni
Ce a răspuns Silvia Radu când cineva i-a vorbit despre o mită de 2 mii de euro
Chirtoacă nu a fost demis prin referendum: Ce se va întâmpla cu Silvia Radu
Tagurile:
fost ministru, apostrofare, Primăriță, Apărare, Liberali, Oleg Poiată, Silvia Radu, Valeriu Munteanu
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei