15:15 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Parlament

Deputații de la Chișinău discută despre propaganda informațională

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Politică
Sa primesc un link scurt
Știri din Parlamentul Moldovei (234)
5610

Parlamentul de la Chișinău a început dezbaterile asupra proiectului de lege care se referă la propaganda informațională

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Parlamentul de la Chișinău a respins, joi, în cadrul ședinței în plen, propunerea fracțiunii socialiștilor de a exclude de pe ordinea de zi a ședinței Proiectul de lege de completare a Codului audiovizualului al Republicii Moldova privind securizarea spațiului informațional.

Propunerea fracțiunii PSRM a fost susținută doar de cei șapte deputați comuniști, însă votul cumulativ nu a fost suficient pentru a exclude de pe ordinea de zi proiectul de lege privind securizarea spațiului informațional al Republicii Moldova. 

Autorii inițiativei propun completarea Codul audiovizualului cu noi norme prin care se asigură protecția persoanelor, societății și a statului de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior și neadmiterii provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova.

Proiectul prevede transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. 

Totodată, inițiativa prevede și unele sancțiuni pentru radiodifuzorii care încalcă prevederile articolului privind transmisia și retransmisia emisiunilor respective din străinătate.

La această oră, în plenul Parlamentului au loc dezbateri pe marginea proiectului de lege respectiv, care este prezentat de deputatul democrat Sergiu Sârbu.

Тема:
Știri din Parlamentul Moldovei (234)

Tematic

Războiul informațional împotriva Chișinăului
Ce sume alocă UE pentru războiul informațional cu Rusia
Tagurile:
presa străină, proiectul de lege privind securizarea spațiului informațional al Republicii Moldova, deputați, Parlament, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei