01:22 17 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.50
  • USD17.28
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.62
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon

Reacția lui Igor Dodon după deschiderea Biroului de Legătură NATO la Chișinău

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
17631

Președintele Igor Dodon consideră că decizia privind deschiderea Biroului de Legătură NATO la Chișinău comportă riscuri pentru securitatea națională

CHIȘINĂU, 8 dec — Sputnik. Președintele Republicii Moldova și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu deschiderea la Chișinău a Biroului de Legătură NATO.

”Deschiderea la Chișinău a Biroului de Legătură al NATO constituie un prilej de mare îngrijorare. Graba cu care Guvernul Republicii Moldova acționează în acest sens comportă riscuri sporite pentru securitatea națională a statului. Desigur, această activitate distructivă a Guvernului și a majorității parlamentare nu are menirea să consolideze suveranitatea, integritatea teritorială și independența Republicii Moldova”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

El a mai subliniat că problemele de importanță majoră, cum ar fi cele ce țin de intensificarea colaborării cu blocurile politico-militare, trebuie să fie supuse dezbaterilor publice. Totodată, Dodon a accentuat că statutul de neutralitatea al Republicii Moldova ”contribuie la stabilirea unui climat pașnic atât în țară, cât și peste hotarele ei.

Conform Constituției, Republica Moldova este un stat neutru, însă începând cu anul 1994 țara noastră colaborează cu NATO în cadrul unui plan individual de acțiuni. Potrivit sondajelor, majoritatea cetățenilor se opun aderării Republicii Moldova la blocul militar NATO.

Tematic

Decis. Iată ziua în care va fi inaugurat Oficiul de Legătură NATO la Chișinău
Lecția de suveranitate a Ungariei - 11 state NATO reacționează
Consilierul lui Erdogan cere revizuirea statutului Turciei de membru al NATO
Igor Dodon salută declarația făcută de secretarul general NATO
Stoltenberg: Biroul de legătură NATO de la Chișinău nu va fi o bază militară
Tagurile:
securitate nationala, reactia, detalii, risc, neutralitate, Biroului de Legătură NATO, NATO, Parlament, Guvern, Igor Dodon, Chisinau
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei