04:49 26 Mai 2018
Chişinău+ 20°C
În direct
  • EUR19.71
  • USD16.82
  • RUB0.27
  • RON4.26
  • UAH0.64
Bogdan Zumbreanu

Promisiunea făcută de noul director al CNA în fața deputaților

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Politică
Sa primesc un link scurt
Știri din Parlamentul Moldovei (188)
17220

Parlamentul Republicii Moldova l-a numit, vineri, pentru un mandat de 5 ani, pe Bogdan Zumbreanu în funcția de director la Centrului Național Anticorupție.

CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Bogdan Zumbreanu a fost numit, vineri, cu votul a 60 de deputați, în funcția de director la Centrului Național Anticorupție(CNA). Potrivit legislației naționale, mandatul directorul CNA are o durată de 5 ani. 

Zumbreanu vine în această funcție din interiorul structurii. El a activat în această instituție chiar de la înființarea ei. Ultima funcție pe care a deținut-o la CNA, înainte de a fi numit de Parlament director al structurii, a fost cea de șef al Direcției Generale Urmărire Penală.

Bogdan Zumbreanu a dat asigurări deputaților că nu va permite nimănui să exercite presiuni politice asupra sa în calitate de director al CNA.

Bogdan Zumbreanu, noul director al CNA
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Totodată, noul director al CNA, licențiat în drept, spune că imediat ce va intra în exercițiul funcției va avea de soluționat mai multe probleme interne ale Centrului. Zumbreanu a dat astfel de înțeles deputaților că, venind din interiorul CNA, știe foarte bine unde sunt punctele slabe ale acestei structuri.

De aceea, în cel mai scurt timp, noul director al CNA promite că va veni din nou în Parlament pentru a face publice aceste neajunsuri.  

”Voi veni cu propunerile de rigoare, care să dea posibilitate CNA să realizeze rezultatele pe care le așteptați. În scurt timp vom veni cu propuneri pentru ajustarea cadrului legal”, a declarat Zumbreanu. 

Noul director al CNA a mai declarat în fața deputaților că va "convinge angajații Centrului să devină modești, chiar dacă dețin obiecte de lux".

Hotărârea Parlamentului cu privire la numirea lui Bogdan Zumbreanu în funcția de director al CNA intră în vigoare la data adoptării.

Тема:
Știri din Parlamentul Moldovei (188)

Tematic

Urmașul lui Viorel Chetraru la șefia CNA vine din interiorul structurii
Deznodământul e aproape. Miercuri va fi prezentat noul șef al CNA
Doi candidați, excluși din cursa pentru fotoliul de director al CNA
Tagurile:
promisiune făcută în fața deputaților, Bogdan Zumbreanu, noul director al CNA, Parlament
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei