23:02 25 Mai 2019
În direct
  • EUR20.08
  • USD18.03
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Cristina Lesnic și Alfredo Conte

La ce înțelegere au ajuns vicepremierul pentru reintegrare cu reprezentantul OSCE

© Photo: Biroul politici de reintegrare
Politică
Sa primesc un link scurt
77 0 0

Ministrul plenipotențiar din cadrul Direcției Generale Afaceri Politice și Securitate a Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei, Alfredo Conte, se află într-o vizită oficială la Chișinău.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, a avut o întrevedere cu ministrul plenipotențiar din cadrul Direcției Generale Afaceri Politice și Securitate a Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei, Alfredo Conte, cu participarea șefului Misiunii OSCE în Moldova Michael Scanlan.

Potrivit unui comunicat al Biroului pentru reintegrare, scopul vizitei consilierului Reprezentantului special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE Alfredo Conte în Moldova este de a se documenta despre evoluțiile înregistrate în dosarul transnistrean.

Vicepremierul moldovean a vorbit despre progresele înregistrate în realizarea înțelegerilor la care s-a ajuns între Chișinău și Tiraspol în anul 2017 și a punctat măsurile întreprinse pentru a avansa dialogul dintre cele două părți.

Alfredo Conte a salutat progresul înregistrat în reglementarea problemei transnistrene, în special, înțelegerile la care s-a ajuns anul trecut. Reprezentantul OSCE a pledat pentru ajungerea la un numitor comun, până la finele lunii februarie, în subiectul ce ține de permiterea circulației transportului din Transnistria în traficul rutier internațional.

 

Tematic

Frattini: Rolul Rusiei în soluționarea problemei transnistrene rămâne important
Un nou tip de antreprenoriat in Transnistria
Tagurile:
Cristina Lesnic, Alfredo Conte, problema transnistreană, OSCE, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei