04:31 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Silvio Berlusconi

Alegeri în Italia: Coaliţia de centru-dreapta va domina - Berlusconi revine

© AP Photo / Luca Bruno
Politică
Sa primesc un link scurt
98 0 0

Coaliţia de centru-dreapta, compusă din Forza Italia a fostului premier Silvio Berlusconi, partidul de extremă dreaptă Liga (fosta Liga Nordului) condusă de Matteo Salvini, partidul de dreapta Fratelli D'Italia şi Noi con l'Italia, ar putea conta pe 225 de locuri în Camera Deputaţilor din 630.

CHIȘINĂU, 5 mart — Sputnik. După procesarea a 50 la sută din buletinele de vot în cadrul alegerile în Senat, coaliția de centru-dreapta, compusă din Forza Italia a fostul premier Silvio Berlusconi, Liga lui Matteo Salvini (fostă Liga Nordului), partidul de dreapta Fratelli D'Italia şi Noi con l'Italia, pot conta pe 37 la sută din voturi, a anunțat luni Ministerul italian de Interne.

Partidul Mişcarae 5 Stele (M5S) se află pe locul doi cu 31,2% din voturi, în timp ce coaliția de centru-stânga condusă de Partidul Democrat ar putea acumula doar 24,15% din voturi.

Cu toate acestea, coaliția de centru-dreapta, care se așteaptă să câștige alegerile generale din țară, nu va obține o majoritate absolută de mandate în nici o cameră a parlamentului, potrivit rezultatelor exit-poll.

Mişcarea 5 Stele antiestablishment ar putea acumula între 195 şi 325 de mandate, în timp ce blocul d ecentru-stânga condus de Partidul Democrat — între 115 şi 155 de locuri în Camera Inferioară a Parlamentului.

Coaliţia de centru-dreapta ar putea acumula între 112 şi 152 din cele 320 de locuri în Senat, Partidul M5S — între 75 şi 115 mandate şi coaliţia de centru-stânga ântre 57 şi 97 mandate.

Tagurile:
exit-poll, Centru-stânga, Italia, alegeri, Noi con l'Italia, Forza Italia, Liga Nordului, Senat, Silvio Berlusconi
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2734
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356