19:44 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Igor Dodon, președintele Republicii Moldova

Alegeri anticipate, în mai: Argumentele lui Igor Dodon

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
23510

Președintele moldovean, Igor Dodon, condamnă orice tentativă de amânare a alegerilor locale, care urmează să aibă loc în Chișinău și Bălți în primăvara acestui an.

CHIȘINĂU, 5 feb — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că alegerile locale din municipiile Chișinău și Bălți trebuie să aibă loc în acest an, pe data de 20 mai.

”Alegerile locale din Chișinău și Bălți, dar și din alte localități, trebuie să se desfășoare în strictă conformitate cu prevederile legislației naționale în vigoare, și să aibă loc pe data de 20 mai curent, iar orice tentativă de a le amâna, sau și mai grav, de a nu desfășura alegerile respective — este condamnabilă”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit președintelui, argumentul invocat privind lipsa resurselor financiare este lipsit de sens și contravine tuturor principiilor democratice și standardelor generale acceptate, precum și principiilor pe care trebuie să le respecte Republica Moldova ca stat în raport cu toate instituțiile internaționale.

El a mai subliniat că, în cazul în care majoritatea parlamentară dorește să economisească bani, atunci soluția optimă ar fi ca alegerile locale să fie organizate concomitent cu cele parlamentare anticipate, pe 20 mai.

”Acest lucru ar permite, consideră președintele Dodon, economisirea a zeci de milioane de lei, cu păstrarea tuturor principiilor unui stat de drept și a unei democrații în spiritul și buchea legii”.

Tematic

Reacția dură a președintelui Dodon: Cetățenii vor o guvernare echilibrată geopolitic
Dodon propune organizarea unui nou referendum
Exclusiv: Alegerile parlamentare anticipate bat la ușă
Tagurile:
alegeri parlamentare, alegeri locale, alegeri, Igor Dodon, Chisinau, Balti
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei