07:11 20 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
Parlament

O nouă cerere de demisie în Parlament. Cine este vizat

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
37410

Un nou membru al Guvernului Filip este chemat în fața deputaților cu o dare de seamă.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor a înregistrat, vineri, 16 martie, în Parlament, o moțiune simplă asupra politicilor în domeniul sănătății realizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. 

”Există multe probleme în domeniul sănătății, din care cauză vrem să invităm în Parlament ministrul Sănătății”, a declarat socialistul Vasile Bolea. 

Socialiștii se arată îngrijorați că ministerul intenționează  să închidă secții întregi în spitalele din țară. De asemenea, domeniul se confruntă cu un exod fără precedent a cadrelor medicale. 

Moțiunea se referă și la reforma sistemului de pensii. În opinia autorilor moțiunii, această reformă nu a dus la nicio majorare a pensiilor. 

”Totul a rămas la nivel de promisiuni”, a menționat Bolea.

Deputații socialiști se mai arată îngrijorați și de faptul că numărul șomerilor este în creștere. 

”Cifrele arată că politicile acestui minister sunt ineficiente datorită administrării proaste a ministrului”, a declarat socialistul. 

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a menționat că ”aparent textul moțiunii îndeplinește toate condițiile”. Totuși Direcția juridică a Parlamentului  trebuie să examineze dacă toate condițiile au fost respectate, iar Biroul permanent va decide asupra datei de examinare a moțiunii simple în ședința plenară. 

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari a fost învestită în funcție la data de 10 ianuarie 2018.

Tematic

Chiril Gaburici vine în Parlament. Vineri va fi examinată moțiunea simplă
O fracțiune parlamentară a înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei
Tagurile:
Svetlana Cebotari, ministrul sănătății, fracțiunea PSRM, moțiune simplă, Parlament


Știrile Zilei