04:23 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Franco Frattini

Franco Frattini va discuta la Chișinău și Tiraspol problema transnistreană

© Sputnik / Нина Зотина
Politică
Sa primesc un link scurt
62 0 0

Reprezentantul special al președintelui în exercițiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, întreprinde o vizită în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 27 mart — Sputnik. Franco Frattini, reprezentantul special al președinției italiene a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, se află într-o primă vizită la Chișinău.

Agenda oficialului include întrevederi cu conducerea țării și cu liderii regiunii transnistrene.

Totodată, diplomatul intenționează să se întâlnească și cu reprezentanții procesului de negocieri în formatul „5+2". Jurnaliștii au fost informați la Guvern că Frattini va discuta la Chișinău și Tiraspol problema transnistreană.

La negocierile în formatul „5+2" participă Chișinăul și Tiraspolul ca părți în conflict, Rusia, Ucraina, OSCE — în calitate de intermediari, Uniunea Europeană și SUA — ca observatori.

Tematic

Declarație încurajatoare a Chișinăului în dosarul transnistrean
Karasin: Este nevoie de un nou impuls pentru soluționarea problemei transnistrene
Tagurile:
eglementare transnistreana, reprezentant special OSCE, vizită, OSCE, Franco Frattini, Tiraspol, Chișinău, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2731
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356