04:44 21 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.12
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.62
Igor Dodon și Franco Frattini, imagine de arhivă

Întâlnire de rang înalt: Ce a discutat Igor Dodon cu Franco Frattini - detalii

© Facebook / Dodon Igor
Politică
Sa primesc un link scurt
92 0 0

Reprezentantul special al președintelui în exercițiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, întreprinde o vizită în Republica Moldova. Demnitarul s-a întâlnit cu președintele moldovean, Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 27 mart — Sputnik. Președintele Moldovei, Igor Dodon, și reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, au atras atenția asupra circumstanțele benefice pe care le generează perspectivele reluării consultărilor politice privind procesul de reglementare în formatul „5+2".

Ultima rundă de negocieri de reglementare transnistreană în formatul ”5+2” a avut loc în decembrie 2017, la Viena. Atunci a fost adoptată o declarație comună care viza elaborarea unui mecanism de reglementare a transportatorilor din regiunea transnistreană în traficul internațional de mărfuri.

Igor Dodon și Franco Frattini au făcut un schimb de opinii pe marginea procesului de reglementare a diferendului transnistrean.

”În cadrul întrevederii, am făcut un schimb de opinii pe marginea tematicii reglementării conflictului transnistrean. Am subliniat circumstanțele benefice pe care le generează perspectivele reluării consultărilor politice privind procesul de reglementare în formatul „5+2". Totodată, mi-am exprimat satisfacția vizavi de progresul realizat în noiembrie 2017, pe marginea celor 5 probleme din pachetul „8 puncte", propus la 4 ianuarie 2017, în cadrul întrevederii cu liderul transnistrean”, a declarat Dodon.

Președintele a mai subliniat că ”partea moldovenească sprijină necesitatea realizării celor 8 puncte și va depune tot efortul pentru realizarea tuturor prevederilor stipulate în Declarația Comună CMAE OSCE, adoptată în decembrie 2017, la Viena”.

Președintele moldovean a anunțat disponibilitatea pentru activizarea dialogului la diferite nivele pe marginea măsurilor de consolidare a încrederii în domeniul securității și dezvoltării unei cooperări reciproc avantajoase în această regiune a Europei.

Tematic

Tiraspolul declară că este gata pentru o nouă rundă de negocieri
Un nou tip de antreprenoriat in Transnistria
Franco Frattini: Trăim actualmente într-o dezordine globală
Tagurile:
intalnire de rang inalt, ce a discutat, detalii, Transnistria, Igor Dodon, Franco Frattini
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei