08:03 19 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.11
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.62
Tractor nou, foto de arhivă

Cadou de la Lukașenko: Tractoare și camioane belaruse pentru Moldova

© Sputnik / Тимур Селиванов
Politică
Sa primesc un link scurt
40810

În următoarele zile, cinci tractoare MTZ-82 și două autospeciale MAZ vor porni din Belarus spre Moldova.

CHIȘINĂU, 10 apr — Sputnik. Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, va oferi în dar Moldovei tractoare și camioane grele, informează Sputnik Belarus.

Moldova va primi în dar de la Belarus cinci tractoare noi MTZ-82, precum și două autospeciale produse la uzina de automobile din Minsk.

Serviciul de presă al președintelui belarus menționează că acest pas este îndreptat spre consolidarea cooperării moldo-belaruse și dezvoltarea în continuare a relațiilor dintre cele două state în spiritul tradiționalei prietenii și ajutorului reciproc.

Totodată, Lukașenko intenționează să întreprindă pe 18 aprilie o vizită de două zile în Moldova, la invitația liderului moldovean, Igor Dodon.

Invitația a fost făcută în decembrie 2017. Tot atunci, Dodon i-a propus președintelui belarus ca, împreună, cu un tractor ”Belarus”, să însămânțeze grâul pe un teren agricol.

„Pe 18 — 19 aprilie, la invitația mea, va sosi la Chișinău președintele belarus Aleksandr Lukașenko", a declarat Dodon.

Acesta a precizat că pentru această perioadă sunt prevăzute câteva acțiuni bilaterale foarte importante cu participarea celor doi lideri.

Dodon a efectuat o vizită în Belarus în luna iulie 2017, în cadrul căreia au avut loc un șir de întrevederi bilaterale, a vizitat câteva întreprinderi belaruse și a participat la deschiderea festivalului de artă „Славянский базар в Витебске".

Tematic

Dodon le-a povestit businessmanilor din Belarus cum pot ajunge pe piața UE
Cum vor evolua relațiile dintre Moldova și Belarus
Tagurile:
tehnică specială, tractoare, cadou, Aleksandr Lukașenko, Igor Dodon, Belarus, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei