13:16 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Guvern

Guvernul de la Chișinău l-a rechemat din funcție pe Filip

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
21610

Ministerul de externe, Tudor Ulianovschi, a propus astăzi la ședința de Guvern rechemarea lui Veaceslav Filip din funcția de consul general al Republicii Moldova în orașul Istanbul.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Guvernul de la Chișinău l-a rechemat, vineri, din funcție pe consulul general al Republicii Moldova în orașul Istanbul, Turcia. 

Ministerul de externe, Tudor Ulianovschi, a propus astăzi la ședința de Guvern rechemarea lui Veaceslav Filip din funcția de consul general al Republicii Moldova în orașul Istanbul, Turcia. Propunerea a fost susținută de Cabinetul de Miniștri.

Veaceslav Filip este acuzat de procurori de implicare într-o schema de falsificare a actelor pentru cetățeni arabi. Dosarul penal a fost expediat în judecată. Filip este acuzat de corupere pasivă. Dacă va fi recunoscut vinovat, acesta riscă închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 400 de mii la 500 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Tematic

Ministrul de Externe, despre cauzele rechemării în țară a patru ambasadori
Ultima oră: Moldova își recheamă mai mulți ambasadori
Tagurile:
rechemarea consulului onorific de la Istanbul, Veaceslav Filip, Moldova, Guvern, MAEIE
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei