16:11 17 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.17
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Serafim Urechean

Exclusiv: Serafim Urechean a decis să participe la alegerile parlamentare din 2018

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
126 0 0

Fostul primar al municipiului Chișinău, Serafim Urechean intenționează să candideze la viitoarele alegeri parlamentare, preconizate pentru toamna anului curent.

CHIȘINĂU, 14 apr — Sputnik. Fostul primar al municipiului Chișinău, Serafim Urechean, a decis să candideze la alegerile parlamentare ordinare din Moldova, care urmează să se desfășoare la sfârșitul anului 2018.

O declarație în acest sens a fost făcută de fostul președinte al Partidului ”Alianța Moldova Noastră” în cadrul emisiunii "Logica Puterii" de la Sputnik-Moldova, moderată de Tatiana Cebotari.

”Voi candida la viitoarele alegeri parlamentare în calitate de candidat independent pe o circumscripție din municipiul Chișinău", a declarat Urechean.

Potrivit noilor modificări la Codul Electoral, din 2018, alegerile parlamentare se vor desfășura în baza unui sistem electoral mixt (proporţional şi majoritar) — într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională vor fi aleși 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale vor fi aleși 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

Tematic

Urechean: Referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă nu va mai avea loc
Serafim Urechean se întoarce la Primărie. Îi va lua locul lui Chirtoacă?
Urechean dezvăluie cum a fost nevoit să elibereze într-o oră biroul CC
Tagurile:
circumscriptii uninominale, sscrutin, parlamentare, alegeri, Serafim Urechean, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei