10:40 19 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.72
  • USD17.31
  • RUB0.26
  • RON4.24
  • UAH0.62
Belgian Foreign Minister Didier Reynders

Declarație șoc: Ministrul belgian de Externe, despre soluționarea conflictului din Siria

© AFP 2018 / John Thys
Politică
Sa primesc un link scurt
Atac american cu rachete în Siria (21)
39120

Ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, consideră că dialogul cu Federația Rusă este necesar pentru soluționarea politică a conflictului din Siria.

CHIȘINĂU, 16 apr — Sputnik. Este necesar să avem un dialog cu Rusia, pentru a soluționa pe cale politică conflictului din Siria, a declarat luni ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, informează RIA Novosti.

Situația din jurul Siriei în urma atacului cu rachete, dar și evoluția evenimentelor în "cazul Skripal" vor fi subiectele cheie de pe ordinea de zi a reuniunii miniștrilor de externe ai UE de la Luxemburg.

”Este necesar să conștientizăm că acest dialog nu este ușor. Nu suntem de acord cu Rusia în mai multe privințe, în special, în este vorba de Ucraina și de modul în care trebuie soluționată problema siriană. Dar trebuie să avem un dialog dacă vrem să găsim o soluție politică într-o zi", a declarat Reynders la RTBF.

SUA și aliații din NATO: Marea Britanie și Franța, au atacat în această dimineață Siria. Primele rachete NATO în Siria au fost lansate la ora 4.00 dimineața (ora Moldovei).

Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat că armata SUA, Marii Britanii și Franței a lansat, mai mult de 100 de rachete de croazieră și rachete "aer-sol" pe teritoriul Siriei. Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul NATO a fost efectuat asupra infrastructurii militare și civile de pe teritoriul Siriei. Majoritatea rachetelor au fost doborâte de sistemul sirian de apărare aeriană.

Тема:
Atac american cu rachete în Siria (21)

Tematic

Șeful diplomației britanice, despre eventualitatea unor noi atacuri în Siria
Războiul din Siria afectează direct Moldova. Prețurile la benzină și motorină vor exploda
Expert: SUA a acționat fără a avea rezultatele anchetei presupusului atac chimic din Siria
Cum a fost văzută din Chișinău ofensiva Occidentului în Siria
Tagurile:
conflict, dialog, cazul Skripal, declaratie socanta, Didier Reinders, Rusia, Siria, Belgia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei