14:44 16 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
SIS

Iată cine va fi noul director al Serviciului de Informații și Securitate din Moldova

© Sputnik / Евгений Панасенко
Politică
Sa primesc un link scurt
Știri din Parlamentul Moldovei (234)
41710

Candidatura noului director al SIS este discutată în comisiile parlamentare de profil și urmează să fie înaintată spre aprobare plenului Parlamentului.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Noul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova ar putea fi numit actualul președinte al Consiliului de Administrație al SA ”Moldovagaz”, Vasile Botnari. Candidatura acestuia este discutată în comisiile parlamentare de profil și urmează să fie înaintată spre aprobare plenului Parlamentului. Surse din Parlament au confirmat informația pentru Sputnik Moldova.

Funcția de director al SIS a rămas vacantă după ce, pe 22 februarie, deputații de la Chișinău au aprobat cererea de demisie a directorului Serviciului de Informații și Securitate, Vitalie Pârlog.

Potrivit Legii privind Serviciul de Informații și Securitate, mandatul directorului SIS are o durată de 5 ani. Noul director al SIS este numit în funcție de Parlament, la propunerea a cel puțin 10 deputați, cu avizul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului.

Vasile Botnari are 43 de ani și este economist de profesie. Între 2010 şi 2013 a fost deputat, iar din 31 mai 2013 până pe 30 iulie 2015 – ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. În februarie 2017, Vasile Botnari a fost ales în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al SA ”Moldovagaz”.

Тема:
Știri din Parlamentul Moldovei (234)

Tematic

Comisia Juridică a luat act de demisia directorului SIS
SIS caută angajați. Cine are curaj poate să se înscrie
Tagurile:
noul director SIS, Moldovagaz, Parlament, Moldova, Vasile Botnari
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei