07:07 15 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.06
  • RUB0.25
  • RON4.13
  • UAH0.61
Ședința Parlamentului 03.05.2018

Democrații schimbă un deputat în Parlament

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Știri din Parlamentul Moldovei (234)
262 0 0

Fracțiunea Partidului Democrat din Parlamentul Republicii Moldova a rămas fără un deputat, acesta a plecat din proprie inițiativă.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova a rămas fără un deputat. Este vorba despre deputatul PD Nicolai Dudoglo. Parlamentul a aprobat, joi, demisia acestuia și a declarat vacant mandatul de parlamentar. Demisia a fost aprobată în baza cererii depuse. 

Potrivit Legii despre statutul deputatului în Parlament, cererea de demisie se prezintă Președintelui Parlamentului. Legislativul ia act de cererea de demisie a deputatului şi declară mandatul vacant.

Locul lui Dudoglo în Parlament, potrivit listei candidaţilor la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 din partea Partidului Democrat, urmează să fie ocupat de Veaceslav Nedelea, istoric, jurist, în prezent administrator al Zonei Economice Libere ”Expo-Business-Chișinău”. Mandatul acestuia urmează să fie validat de Curtea Constituțională în baza unui demers înaintat de Comisia Electorală Centrală. 

Тема:
Știri din Parlamentul Moldovei (234)

Tematic

PD a avut mai multe candidaturi pentru funcția de ministru al Justiției
PD a decis cine va fi ministru al Justiției. Este femeie și fost membru de Guvern
Deputații PD, vor ridica sau nu mâna în Parlament pentru Zumbreanu
Tagurile:
Nicolai Dudoglo, mandat de deputat, Parlament, demisie
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei