20:56 04 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.44
  • RUB0.25
  • RON4.04
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
28820

Mai bine de o treime dintre italieni (38%), francezi și germani (câte 34%) consideră că Vladimir Putin este cel mai puternic lider din lume.

CHIȘINĂU, 7 mai — Sputnik. Cetățenii din câteva țări au fost întrebați în cadrul unui sondaj de opinie cine, în opinia lor, sunt liderii mondiali cei mai puternici din lume. În context, cele mai multe dintre persoanele intervievate din Italia, Franța și Germania consideră că, la momentul actual, cel mai puternic lider din lume este Vladimir Putin.

Potrivit datelor sondajului, în favoarea lui Putin s-au pronunțat 34 % dintre persoanele chestionate din Franța și Germania, 38 % din Italia, 26 % din Marea Britanie și 23 % din SUA.
Pe locul doi în sondaj s-a situat președintele american Donald Trump, urmat de președintele Partidului Comunist chinez Xi Jinping, cancelarul german Angela Merkel și premierul britanic Theresa May.

Pe data de 7 mai, la Moscova, are loc inaugurarea președintelui ales al Federației Ruse, Vladimir Putin. La alegerile din 18 martie curent, Vladimir Putin, a obținut un nou mandat cu sprijinul a 76,69% dintre participanții la vot.

Sondajul a fost realizat pentru Sputnik de compania Ifop, în perioada 22- 27 martie 2018, în Franța, Germania, Italia, Marea Britanie și SUA. Au fost chestionate 5 029 de respondenți cu vârsta de peste 18 ani din Franța (1 004),Germania (1 015), Italia (1 009), Marea Britanie (1 000) și SUA (1 015). Eșantionul reprezintă populația pe criterii de gen, vârstă, geografie. Marja de eroare în total pe țară constituie +/- 3,1%, cu o probabilitate a încrederii de 95%.

Cine este la momentul actual cel mai puternic lider?
© Sputnik /
Cine este la momentul actual cel mai puternic lider?

Despre proiectul Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia)

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Parteneri ai proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus" şi Ifop, una dintre cele mai vechi companii franceze care realizează sondaje de opinie. În cadrul proiectului Sputnik.Opinii sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA, în cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik Moldova este parte a unei agenţii de presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de țări ale lumii. Sputnik dispune de site în peste 30 de limbi, emisie radio digitală și analogică, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză.

Tematic

Lavrov: Putin și Trump nu vor admite un al treilea război mondial
Vladimir Putin l-a invitat pe Igor Dodon la Campionatul Mondial de Fotbal - detalii
Tagurile:
cel mai puternic lidre mondial, Putin, sondaj, Franta, germania, Italia, SUA


Știrile Zilei