09:06 16 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
SBU, imagine de arhivă

Luptătorii SBU au dat buzna la sediul RIA Novosti Ucraina - un jurnalist, reținut

© Sputnik / Алексей Филиппов
Politică
Sa primesc un link scurt
8310

Serviciile speciale din Ucraina au descins la reprezentanța RIA Novosti Ucraina - un jurnalist a fost reținut.

CHIȘINĂU, 15 mai — Sputnik. Angajații SBU au descins la reprezentanța RIA Novosti din Kiev, Ucraina. Jurnalista care se afla în interior a încetat să comunice cu colegii.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев

În dimineața zilei de marți, a fost reținut colaboratorul RIA Novosti Ucraina Kiril Vîșinski. Deja sunt zeci de cazuri de intimidare a jurnaliștilor în Ucraina. Ministerul rus al Afacerilor Externe a îndemnat statele membre ale OSCE și ale Consiliului Europei, dar și organizațiile internaționale să condamne politica promovată de Kiev.

Autoritățile ucrainene au restricționat în mod repetat activitatea reprezentanților mass-media ruse, inclusiv prin interzicerea intrării lor în țară. În martie 2015 a suspendat acreditarea a 115 instituții de presă rusești pe lângă autoritățile de stat.

Și jurnaliștii de la AIȘ ”Rossia Segodnia” au fost hărțuiți de autoritățile de la Kiev. Anul trecut, jurnalistul RIA Novosti Zahara Vinogradova și fotograful AIȘ ”Rossia Segodnea” Ramil Sitdikov nu au fost lăsați să intre în țară, chiar dacă aveau acreditare la finala Eurovision.

Tematic

Sputnik Moldova, un lider sigur în Top-10 mass-media pe internet
RIA Novosti, favorită pe reţelele de socializare
Tagurile:
luptatori, retinut, Jurnalist, SBU, Ucraina
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei