23:10 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Oficiul de Legătură NATO la Chișinău

Oficiul de Legătură NATO la Chișinău ar putea fi închis: Declarația președintelui Dodon

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
19940

Președintele Igor Dodon a declarat că Oficiul de Legătură NATO la Chișinău ar putea fi închis până la sfârșitul acestui an.

CHIȘINĂU, 17 mai — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a reiterat poziția privind prezența structurilor NATO în Republica Moldova. Șeful statului a declarat că Oficiul de Legătură NATO la Chișinău ar putea fi închis chiar până la sfârșitul acestui an.

”Există probabilitatea ca după alegerile parlamentare de la sfârșitul acestui an Oficiul Alianței să fie închis”,  a declarat Dodon pentru publicația "Izvestia".

Ministerul Apărării vrea schimbări majore cu sprijinul NATO>>>

În iunie 2015, Republica Moldova a fost acceptată de către Alianța Nord Atlantică ca parte a Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare (DCBI), Ministerul Apărării fiind desemnat în calitate de instituție responsabilă pentru implementarea acesteia. DCBI are drept scop consolidarea capacității de apărare a Republicii Moldova și presupune un pachet de asistență divizat în două faze. În cadrul primei faze, Ministerul Apărării a conlucrat cu experții internaționali delegați de către Alianță pentru acordarea suportului și consultanței în elaborarea documentelor de politici.

Tematic

NATO în Europa: Eforturi tot mai multe, securitate mai puțină
Senator rus: NATO și UE contribuie la divizarea Europei
Rusia ar putea reacționa operativ la amenințarea nucleară NATO din Europa de Est
Tagurile:
inchis, Oficiul de legătură NATO la Chișinău, declaratie, NATO, Igor Dodon
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei