03:28 17 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.50
  • USD17.28
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.62
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg cu președintele Dumei de Stat a Rusiei, Veaceslav Volodin.

Ce au discutat Igor Dodon și spicherul Dumei de Stat a Rusiei

© Facebook / Dodon Igor
Politică
Sa primesc un link scurt
154 0 0

Igor Dodon l-a invitat pe Veaceslav Volodin să participe în acest an la Congresul Mondial al Familiei, care se va desfășura în septembrie la Chișinău.

CHIȘINĂU, 25 mai — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg cu președintele Dumei de Stat a Rusiei, Veaceslav Volodin.

„I-am mulțumit domnului Volodin pentru eforturile depuse în scopul dezvoltării relațiilor interparlamentare dintre țările noastre. Am menționat că între Moldova și Rusia, în ultimul an și jumătate, relațiile au evoluat pozitiv la nivelul șefilor de state și la nivel de regiuni. În prezent, este nevoie de a lucra în vederea sporirii calității raporturilor bilaterale la nivel interparlamentar și interguvernamental", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook la încheierea întrevederii.

Acesta a subliniat că el și echipa sa se pronunță „pentru o politică externă echilibrată a țării noastre, pentru relații de prietenie atât cu Vestul, cât și cu Estul".

„În acest context, am informat despre obținerea de către Republica Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Acest statut ne oferă posibilitatea de a coopera mai activ cu UEEA și cu toate statele-membre ale acestei formațiuni", a spus Dodon.

Șeful statului a mulțumit conducerii Federației Ruse „pentru politica înțeleaptă și cu adevărat prietenoasă față de Moldova".

„Grație înțelegerilor obținute, am reușit să stopăm tendința negativă de scădere a cifrei de afaceri dintre țările noastre. Respectiv, în anul 2017 am obținut o creștere de 10 la sută a cifrei de afaceri, iar de la începutul anului 2018 a fost înregistrată o creștere de circa 25%, ceea ce, indiscutabil, este un semnal pozitiv", a spus președintele Dodon.

Șeful statului a menționat că în anul trecut a avut loc ședința grupului interparlamentar pentru prietenie „Moldova-Rusia", însă, cu părere de rău, „partea moldovenească la această ședință a fost reprezentată doar de deputații unei singure fracțiuni — a Partidului Socialiștilor".

„S-a convenit organizarea unei întruniri similare în acest an", a adăugat Dodon.

El l-a invitat pe Volodin să participe la Congresul Mondial al Familiei care se va desfășura la Chișinău în septembrie, 2018. Volodin a confirmat că Duma de Stat a Federației Ruse îl va delega la acest forum internațional pe vicepreședintele Dumei de Stat.

Tematic

Dodon știe cum poate fi salvată economia Moldovei
Tagurile:
intrevedere, spicher, președinte, Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, Duma de Stat a Federației Ruise, Veaceslav Volodin, Igor Dodon, Rusia, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei