20:11 19 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Politică
Sa primesc un link scurt
20301

Curtea Constituțională a amânat data examinării sesizării Partidului Liberal cu privire la statutul limbii ruse, stabilit în legislația Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 29 mai — Sputnik. Ședința Curții Constituționale, programată pentru astăzi, în cadrul căreia urma să fie examinată sesizarea Partidului Liberal privind constituționalitatea statutului limbii ruse ca mijloc de comunicare, a fost amânată pentru data de 4 iunie.

„Ședința privind chestiunea statutului limbii ruse în legislația Republicii Moldova a fost amânată pentru data de 4 iunie, ora 14:00", a declarat pentru Sputnik serviciul de presă al Curții Constituționale.

Amintim că deputații din Partidul Liberal au înregistrat în luna ianuarie curent o cerere de examinare a constituționalității mai multor prevederi din legislația care se referă la statutul limbii ruse ca limbă de comunicare — Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, Legea privind modul de publicare şi intrare în vigoare a actelor oficiale, Legea despre adoptarea Regulamentului Parlamentului.

Tematic

Curtea Constituțională a declarat ilegal un articol din Codul Penal
Curtea Constituțională pune punctul pe ”i” în subiectul falsificării actelor oficiale
Tagurile:
amanare, limba rusa, sesizare, sedinta, Curtea Constitutionala, Partidul Liberal, Parlament


Știrile Zilei