09:07 16 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Igor Dodon, imagine de arhivă

Igor Dodon, despre reglementarea conflictului transnistrean, după negocierile de la Roma

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
147 0 0

Reacția președintelui Dodon după negocierile de la Roma privind reglementarea conflictului Transnistrean.

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Președintele republicii Moldova, Igor Dodon, este convins că reglementarea conflictului transnistrean va putea fi soluționat definitiv doar pe calea dialogului direct pe diverse probleme între reprezentanţii Chişinăului şi Tiraspolului.

”Făcând o analiză a rezultatelor oficiale ale întrevederii în formatul „5 + 2", care a avut loc pe data de 29-30 mai la Roma, cât și a conţinutului protocolului semnat la finele acesteia, exprim recunoştinţă şi sprijin partenerilor în promovarea procesului de soluționare a diferendului transnistrean, inclusiv prin intermediul obținerii unor înţelegeri în interesul cetăţenilor de rând. Vreau să vă asigur că vom continua şi pe viitor să depunem eforturi în vederea promovării înțelegerilor la care s-a ajuns. Dar, deja astăzi este nevoie să chibzuim paşii şi direcţiile de mai departe pentru a asigura evoluţia acestui proces. În acest context, este necesară susţinerea, pe diferite platforme, a dialogului direct pe diverse probleme între reprezentanţii Chişinăului şi Tiraspolului”, a scris președintele Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului a exprimat recunoştinţă partenerilor străini, participanţilor, mediatorilor şi observatorilor în procesul de negocieri, precum şi preşedinţiei italiene în persoana domnului Franco Frattini ”pentru eforturile depuse în vederea apropierii poziţiilor şi identificării soluţiilor de compromis în probleme ce au o importanţă majoră pentru locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului”.

”Sunt convins că stabilirea unui dialog deschis cu Transnistria reprezintă o garanţie a obținerii unor înţelegeri de viitor, care vor contribui la consolidarea stabilităţii şi a perspectivelor reglementării definitive a acestui conflict de durată”, a conchis președintele.

Tematic

Ce au discutat Igor Dodon și spicherul Dumei de Stat a Rusiei
Roma: Cum s-au încheiat negocierile pentru reglementarea transnistreană
Facilități la punctele comune de control vamal pentru agenții economici din Transnistria
Tagurile:
conflictul transnistrean, reactia, format 5+2, reglementare, negocieri, Igor Dodon, Roma
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei