02:22 19 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.72
  • USD17.31
  • RUB0.26
  • RON4.24
  • UAH0.62
Igor Dodon

Igor Dodon: Am votat pentru un primar profesionist

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
80 0 0

Igor Dodon a venit împreună cu soția la vot. Cei doi susțin că au votat pentru un primar profesionist și responsabil.

CHIȘINĂU, 3 iunie — Sputnik. Președintele țării Igor Dodon a venit împreună cu soția Galina să-și exprime votul. Cei doi spun că au votat pentru un primar profesionist, responsabil, capabil să administreze eficient orașul, un primar care se va ocupa de rezolvarea problemelor orașului și nu de populism.

Igor Dodon a mai scris pe pagina sa oficială de Facebook că în ultimii zece ani, Chișinăul a degradat atît de mult încît a ajuns în lista celor mai urîte capitale din lume. Acesta crede că există șansa ca lucrurile să se schimbe în bine. Președintele țării a îndemnat toți locuitorii municipiului să se prezinte la vot.

„Votul de astăzi este unul extrem de important. Eu am votat pentru un profesionist și sunt convins că, în sfârșit, chișinăuenii vor face alegerea corectă în favoarea profesionalismului. Astăzi începem o viață nouă pentru capitala noastră", a declarat președintele țării, Igor Dodon.

Astăzi în Chişinău se desfășoară turul doi al alegerilor primarului general. Lupta pentru şefia Capitalei se dă între reprezentantul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Ion Ceban şi liderul Platformei "Demnitate şi Adevăr", Andrei Năstase. În primul tur, Ion Ceban a acumulat 91 575 voturi (40,97%), iar Andrei Năstase — 71 803 voturi (32,12%). Prezenţa la vot în primul tur a fost de 35,42%.

 

 

 

Tematic

Iată în ce sector al Capitalei oamenii au ieșit într-un număr mai mare la vot
Turul II al alegerilor locale: Locuitorii Chișinăului își aleg primarul
Tagurile:
Igor Dodon, vot, primărie, primar, Chișinău
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei