00:56 15 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
NATO

Un grup de experți NATO a venit la Chișinău: Iată cu ce scop

© REUTERS / INTS KALNINS
Politică
Sa primesc un link scurt
11811

Procesul de studii în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” este coordonat cu experții NATO.

CHIȘINĂU, 6 iunie – Sputnik. Un grup de experţi NATO se află, în perioada 5-7 iunie, în Republica Moldova. Vizita se desfăşoară în contextul implementării programului de modernizare a învăţământului militar (DEEP) în cadrul Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA).

Potrivit rectorului AMFA, colonelul Sergiu Plop, vizita are ca scop evaluarea procesului de studii în instituţia de învăţământ pentru anul universitar 2017 – 2018 şi stabilirea obiectivelor pentru anul de studii 2018-2019.

Experţii NATO au planificate întrevederi cu  generalul de brigadă Igor Cutie, comandant al Armatei Naţionale, reprezentanţii Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, în cadrul cărora vor discuta despre realizările în domeniul învăţământului militar din Republica Moldova prin intermediul programului DEEP şi perspectivele de colaborare în acest sector.

Programul de Consolidare a Instruirii în domeniul Apărării (DEEP) a demarat în anul 2009 şi are ca obiectiv modernizarea învăţământului militar din ţara noastră.

Tematic

Oficiul de Legătură NATO la Chișinău ar putea fi închis: Declarația președintelui Dodon
Experții NATO și-au întețit vizitele în țara noastră
Tagurile:
miliatrii moldoveni, experti NATO, Armata Națională, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei