09:06 16 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Premierul Pavel Filip și președintele INTERPOL, Meng Hongwei

Anunț bombă făcut de Pavel Filip la întâlnirea cu șeful INTERPOL

© Photo: Guvernul Republicii Moldova
Politică
Sa primesc un link scurt
99910

Șeful INTERPOL, Meng Hongwei, aflat în vizită oficială în Republica Moldova, a discutat cu premierul Pavel Filip problemele securității globale și interacțiunea dintre structurile polițienești și Organizația Internațională de Cooperare a Forțelor de Poliție - INTERPOL.

CHIȘINĂU, 8 iun — Sputnik. Republica Moldova se află printre lideri la capitolul baze de date și schimb de informații în cadrul INTERPOL și ocupă locul 17 printre țările-membre. Afirmațiile au fost făcute de președintele INTERPOL, Meng Hongwei, care se află în vizită oficială în țara noastră.

Meng Hongwei a apreciat prestația bună a șefului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, care este membru al Comitetului Executiv INTERPOL din partea continentului European și a șefului Comisiei de control al fișierelor, Vitalie Pîrlog.

Potrivit Guvernului, Moldova are o poziție strategică între Vest și Est, lucru important pentru combaterea crimelor internaționale.

„Când există o imagine bună a poliției în societate, este mai ușor să realizezi obiectivele programului de guvernare", a declarat premierul Pavel Filip.

În cadrul întrevederii, printre principalele probleme de securitate la nivel global au fost menționate terorismul, criminalitatea transnațională și cea cibernetică. Premierul a accentuat necesitatea dezvoltării unui cadru legislativ potrivit și a informării populației despre riscurile din spațiul online.

Pavel Filip și Meng Hongwei au făcut, de asemenea, un schimb de opinii referitor la relațiile bilaterale dintre Moldova și China.

Premierul a anunțat despre inițiativa unilaterală a Guvernului de a exclude obligativitatea vizelor pentru cetățenii chinezi, care ar impulsiona relațiile economice dintre țări, dar și dezvoltarea turismului.

Meng Hongwei a apreciat această inițiativă a Guvernului de la Chișinău și a spus că turiștii chinezi sunt interesați să viziteze țara noastră, iar vinurile moldovenești și beciurile de la noi reprezintă puncte de atracție turistică.

Tematic

Sunt sau nu sunt monitorizați de Interpol politicieni din Moldova
În premieră, un expert moldovean este șef la Interpol - exclusiv
Tagurile:
intilnire, anunt bomba, sef, Interpol, Meng Hongwei, Pavel Filip
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei