16:10 18 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.63
  • USD17.30
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin

Farit Muhametșin, despre Ziua Rusiei și relațiile dintre țările noastre

Politică
Sa primesc un link scurt
87 0 0

Șeful misiunii diplomatice ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, a vorbit în interviul acordat Agenției Sputnik Moldova în ajunul Zilei Rusiei despre cooperarea dintre țările noastre și perspectivele relațiilor dintre cele două țări.

În ajunul Zilei Rusiei, sărbătorită anual pe 12 iunie, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, a vorbit într-un interviul acordat în exclusivitate pentru Agenția Sputnik Moldova despre starea relațiilor moldo-ruse, precum și despre perspectivele dezvoltării relațiilor politice, economice și umaniste dintre Moscova și Chișinău.

- Cum va fi sărbătorită Ziua Rusiei în Moldova?

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin
© Sputnik / Мирослав Ротарь

— Marți, pe 12 iunie, va avea loc o recepție oficială la care sunt invitați conducerea Republicii Moldova, activiști civici și politici, reprezentanți ai organizațiilor compatrioților ruși, din domeniul culturii, mass-media și societății civile.

- Cum ați caracteriza situația actuală a relațiilor dintre Moldova și Rusia?

— Nu voi tăgădui faptul că relațiile moldo-ruse trec în prezent printr-o perioadă complicată. Interzicerea transmisiunii programelor informativ-analitice din Rusia, declararea drept persona non grata a diplomaților noștri la Chișinău sub faimosul pretext al „solidarității europene" în dosarul fabricat ”Skripal”, interdicția de intrare în Moldova pentru mai mulți jurnaliști și oamenilor de cultură ruși limitează potențialul colaborării noastre bilaterale. Nu inspiră mai mult optimism nici decizia recentă a Curții Constituționale a Republicii Moldova care, în fond, dă undă verde interzicerii prin lege a utilizării limbii ruse ca mijloc de comunicare interetnică.

Interviul integral cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova poate fi citit în limba rusă pe ru.sputnik.md.

Tematic

Cum se va schimba statutul limbii ruse în Moldova după decizia Curții Constituționale
Moldova și Rusia cooperează pe platforme economice și investiționale
Tagurile:
solemn, sarbatorit, Ziua Rusiei, Farit Muhametșin, Rusia, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei