17:28 16 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Ședința Parlamentului 03.05.2018

Lucruri ciudate se întâmplă în Parlamentul de la Chișinău

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (113)
20010

Deputații de la Chișinău mai au de muncit încă o lună, după care vor ieși în vacanța de vară care va dura până în toamnă.

CHIȘINĂU, 14 iunie – Sputnik. Deputații de la Chișinău s-au întrunit astăzi în ședință plenară. Pe ordinea zi a ședinței figurează mai multe proiecte de lege, printre care cel care se referă la modificarea acordării indemnizațiilor și altor prestații sociale pentru militari, angajații MAI, CNA, Concepția națională de dezvoltare a mass-media și proiectul de modificare a Codului Audiovizualului al Republicii Moldova.

Парламент заседание 11.03.2016
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Ședința a început la ora 10:00, iar înainte de aceasta unii deputați au donat sânge în cadrul campaniei dedicate Zilei Internaționale a Donatorului de Sânge, care este marcată astăzi, 14 iunie. 

Timp de aproape o oră și jumătate, deputații au dezbătut toate proiectele de lege care erau incluse pe ordinea de zi a ședinței plenare. Discuțiile s-au încheiat aproape de ora 11.30. Din motive neclare însă votul asupra acestor proiecte a fost stabilit pentru ora 13:00, așacă deputații și-au luat o pauză ciudată de o oră și jumătate. 

Cert este că din sala de ședințe a Parlamentului lipseau un șir de aleși ai poporului. Nici în prezidiul Parlamentului nu erau toți deputații. Ședința a fost prezidată doar de președintele Parlamentului Andrian Candu, iar vicepreședinții Vladimir Vitiuc și Valeriu Ghilețchi erau lipsă. 

La un moment dat, Andrian Candu a greșit numele unui deputat care urma să intervină cu o întrebare și s-a adresat către acesta cu ”domnul Vitiuc”, după care și-a cerut scuze și a declarat că ”îl aștept să vină odată în Parlament”, referindu-se la vecinul său din prezidiu – Vladimir Vitiuc.

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (113)

Tematic

Deputații discută despre noile amenzi care vor fi aplicate cetățenilor
Deputații au intervenit la bugetul de stat – de unde au luat și unde au dat
Ce vor păți primărițele însărcinate. Deputații din Moldova schimbă legislația
Tagurile:
vacanta parlamentara, votul deputatilor, sedinta Parlamentului, proiecte de lege, Moldova, Andrian Candu
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei