18:17 20 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Președintele Rusiei, Vladimir Putin

Despre ce au discutat la telefon Putin și Poroșenko

© Sputnik / Алексей Никольский
Politică
Sa primesc un link scurt
25010

Liderul rus a avut o convorbire telefonică cu președintele Ucrainei; Kremlinul a comunicat care a fost subiectul discuției.

CHIȘINĂU, 21 iunie — Sputnik. În timpul convorbirii telefonice, președintele Rusiei, Vladimir Putin, și liderul ucrainean, Petro Poroșenko, au abordat probleme ce țin de reglementarea crizei din sud-estul Ucrainei, se spune în comunicatul serviciului de presă al Kremlinului, publicat joi.

„Partea rusă a confirmat că nu există o alternativă la „pachetul de măsuri", prevăzut în anul 2015 ca bază a reglementării politice a conflictului din Ucraina, și a menționat importanța sporirii eficienței eforturilor de negocieri în cadrul Grupului de Contact de la Minsk și a „formatului Normandia", se spune în comunicat.

Kremlinul a subliniat că Putin și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu agravarea situației din Donbas, creșterea numărului de victime în rândul populației pașnice ca urmare a intensificării bombardării regiunii de către forțele de securitate ucrainene.

Totodată, liderii „au făcut schimb de opinii cu privire la problemele realizării inițiativei ruse de a institui o misiune a ONU pentru a contribui la protecția Misiunii Speciale de Monitorizare în Ucraina a OSCE".

În afară de aceasta, pe parcursul convorbirii telefonice, Putin și Poroșenko „au abordat tematica schimbului de deținuți și a vizitei de către ombudsmanii din ambele țări a cetățenilor ruși aflați în închisoare în Ucraina și a celor ucraineni care stau închiși în Rusia".

Tagurile:
subiectul discutiei, liderii rus și ucrainean, convorbire telefonica, OSCE, ONU, Vladimir Putin, Petro Poroşenko, Rusia, Ucraina
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei