05:09 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Ministerul Sănătății

Protecție pentru medici și lucrătorii medicali: Vezi noile modificări la Codul Penal

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
167 0 0

Închisoare de până la cinci ani sau amendă de peste 60 de mii de lei pentru actele de violență asupra cadrelor medicale.

CHIȘINĂU, 22 iun — Sputnik. Medicii și lucrătorii medicali vor fi mai protejați împotriva agresiunii fizice, psihice și verbale.

Guvernul a aprobat ieri respectivele modificări la Codul Penal pentru a nu fi admise cazurile de încălcare a drepturilor omului. În ultimii ani, s-au înregistrat mai multe cazuri de violență asupra cadrelor medicale, iar recent un medic a fost bătut de către soțul unei paciente care a decedat.

Actele de huliganism săvârșite pe teritoriul sau în incita instituțiilor medicale publice sau private vor fi sancționate cu o amendă de până la 67,5 mii de lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

Totodată, documentul prevede completarea Codului Penal cu noțiunile de „medic" și „lucrător medical" prin două articole distincte, care urmează să preia criteriile stabilite în legislația de specialitate, se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Alarmant: În ce țări trăiesc cei mai mulți copii obezi>>>

În contextul cazurilor de agresiune raportate de către lucrătorii medicali, acest proiect vine să contracareze actele de violență și comportamentul infracțional al anumitor subiecți îndreptate asupra acestora.

Tematic

Ministerul Economiei înaintează condiții drastice agenților care repară drumurile
Ministerul de Interne, fără "Cartuș" și "Pulbere"
Tagurile:
modificari, lucratori medicali, protectie, medici, Cod Penal, Ministerul Sanatatii, Muncii și Protectiei Sociale, Guvern


Știrile Zilei