00:47 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Politică
Sa primesc un link scurt
424 0 0

Curtea Supremă de Justiție va da astăzi ultimul verdict în cazul validării rezultatelor turului doi al alegerilor noi în municipiul Chișinău, din 3 iunie.

CHIȘINĂU, 25 iunie – Sputnik. Luni, 25 iunie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) va da ultimul verdict în cazul validării rezultatelor turului doi al alegerilor noi în municipiul Chișinău, din 3 iunie. Ședința de judecată a fost stabilită pentru ora 15:30.

Turul doi al alegerilor locale noi din Chișinău a fost câștigat de liderul PPDA, Andrei Năstase. Rezultatele alegerilor nu au fost validate de Judecătoria Chișinău care, la 19 iunie, a constatat că Năstase a făcut agitație electorală în ziua scrutinului. 

Decizia primei instanțe a fost menținută și de Curtea de Apel, în cadrul ședinței din 21 iunie.

Dacă CSJ va menține în vigoare deciziile instanțelor ierarhic inferioare, atunci Primăria Chișinău va fi administrată până în vara anului viitor de un primar interimar. Potrivit Codului Electoral, dacă vacanţa funcţiei de primar al localităţii a apărut în ultimul an înainte de expirarea mandatului, alegeri noi pentru funcţia de primar nu se organizează.


Tematic

Iată motivul real din care cauză nu a fost validat mandatul lui Andrei Năstase
Nici Curtea de Apel nu i-a dar câștig de cauză lui Andrei Năstase
Tagurile:
Andrei Nastase, primar, Chisinau, validarea alegerilor, CSJ


Știrile Zilei