07:13 24 Mai 2019
În direct
  • EUR20.08
  • USD18.03
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Igor Dodon în Parlamentul Moldovei

Președintele Moldovei nu exclude participarea sa la alegerile parlamentare

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
152 0 0

Șeful statului a dezvăluit când vor avea loc alegerile parlamentare și pe cine va susține în catul în care se va include în cursa electorală.

CHIȘINĂU, 4 iul — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a spus că nu exclude participarea sa la viitoarele alegeri parlamentare. El a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă la care a făcut bilanțul celor 18 luni de mandat.

Liderul moldovean a menționat că își dorește ca alegerile să aibă loc cât mai curând.

"Din păcate, acest lucru nu depinde de șeful statului. Sper că deputații nu vor încerca să tărăgăneze stabilirea datei alegerilor", a subliniat Dodon.

El a amintit că, potrivit legislației în vigoare, alegerile trebuie să fie organizate în cel mult trei luni de la data încheierii mandatului actualului Parlament, care expiră pe 30 noiembrie.

"Sper că ele vor avea loc în acest an", a conchis Dodon.

Șeful statului a mai precizat că legislația nu-i interzice să candideze la aceste alegeri pe liste de partid.

În cazul în care vio lua o astfel de decizie, evident că voi susține Partidul Socialiștilor, a spus Dodon.

"Nu exclud că voi participa, că voi candida pe listele Partidului Socialiștilor", a accentuat el.

În această toamnă expiră mandatul actualului Legislativ. Potrivit experților, alegerile vor avea loc, cel mai probabil, la începutul lui decembrie 2018. Acestea se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt, ceea ce înseamnă că 50 de deputați vor fi aleși în baza listelor de partid, în circumscripția națională, iar 51 de deputați vor fi aleși în baza circumscripțiilor uninominale, câte un deputat pentru fiecare circumscripție. Pe teritoriul Republicii Moldova vor fi constituite 48 de circumscripții uninominale, dintre care doi pentru cetățenii din stânga Nistrului.

Tematic

Dodon intenționează să se întâlnească cu Putin în luna iulie
Igor Dodon, gata să scoată lumea în stradă – Iată în ce condiții o va face
Tagurile:
liste de partid, 30 noiembrie, sistem electoral mixt, alegeri parlamentare, Partidul Socialiştilor, mandat, participare, Dodon
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei