08:56 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Alegeri, imagine de arhivă

Iată când vor avea loc următoarele alegeri parlamentare

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Știri din Parlamentul Moldovei (234)
78610

Președintele Parlamentului a anunțat când ar putea avea loc următoarele alegeri parlamentare în Moldova.

CHIȘINĂU, 12 iulie — Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat perioada în care vor fi organizate alegerile Parlamentare.

”Mandatul actualului Parlament expiră la 30 noiembrie, ulterior de la 1 decembrie până la 1 martie se va fixa data alegerilor, adică este perioada în care trebuie să aibă loc. Decizia o va lua Parlamentul, cel mai probabil foarte curând”, a declarat Andrian Candu.

Spicherul a mai declarat că Parlamentul este obligat ca, în timp de 60 de zile până la alegeri, să ia decizia în privința organizării alegerilor.

”Timp este, decizia politică a Parlamentului va fi luată curând. Trebuie să avem timp să invităm și observatori internaționali”, a mai precizat Candu.

În această toamnă expiră mandatul actualului Legislativ. Potrivit experților, alegerile vor avea loc, cel mai probabil, la începutul lui decembrie 2018. Acestea se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt, ceea ce înseamnă că 50 de deputați vor fi aleși în baza listelor de partid, în circumscripția națională, iar 51 de deputați vor fi aleși în baza circumscripțiilor uninominale, câte un deputat pentru fiecare circumscripție. Pe teritoriul Republicii Moldova vor fi constituite 48 de circumscripții uninominale, dintre care doi pentru cetățenii din stânga Nistrului.

Тема:
Știri din Parlamentul Moldovei (234)

Tematic

Candu a pus o întrebare în Parlament la care nimeni nu a putut să răspundă
Tagurile:
parlamentare, alegeri, Andrian Candu
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei