14:02 05 August 2020
În direct
  • EUR19.59
  • USD16.64
  • RUB0.23
  • RON4.05
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
Summitul Putin-Trump, Helsinki 2018 (26)
25010

Președintele Federației Ruse și liderul de la Casa Albă au făcut primele declarații în fața jurnaliștilor.

CHIȘINĂU, 16 iul — Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Donald Trump au făcut primele declarații în fața presei, aflându-se la palatul prezidențial din Helsinki.

Vladimir Putin a declarat că a venit timpul să poarte discuții profunde care vizează relațiile bilaterale dintre cele două țări.

”Menținem o legătură permanentă. Am vorbit la telefon, am discutat de câteva ori în cadrul unor evenimente internaționale. Desigur, acum a venit timpul să discutăm detaliat relațiile noastre bilaterale, dar și despre alte probleme stringente de actualitate. Sunt suficient de multe pentru a le acorda o atenție mai mare”, a declarat Putin.

La rândul său, Donald Trump a subliniat că SUA și Federația Rusă au ocazia să-și îmbunătățească relațiile. Totodată, liderul american l-a felicitat pe omologul său rus pentru buna organizare a Campionatului Mondial de Fotbal.

Casa Albă face anunțul: La ce oră este programată conferinței de presă Putin-Trump>>>

Potrivit agendei, urmează să fie organizate și negocieri într-un format extins, care vor dura o oră și 45 de minute. Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, urmează să aibă o întrevedere cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.

Тема:
Summitul Putin-Trump, Helsinki 2018 (26)

Tematic

Trump uimește din nou: Mesajul adresat lui Putin înainte de Summit
Șocant: Câți jurnaliști vor relata despre Summitul Putin-Trump de la Helsinki
Tagurile:
facute de, primele declaratii, detalii, Trump, Putin, Helsinki


Știrile Zilei