13:44 13 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.46
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.71
Igor Dodon

Președintele Dodon a refuzat să promulge legea privind Stadionul Republican

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
82 0 0

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a refuzat să promulge legea prin care Stadionul Republican din Capitală urma să fie transmis americanilor.

CHIȘINĂU, 9 aug — Sputnik. "După cum am anunțat anterior, astăzi am semnat oficial refuzul de promulgare a legii cu privire la transmiterea terenului fostului Stadion Republican, pentru construcția ulterioară a noului sediu al Ambasadei SUA", a scris Dodon pe Facebook.

"La fel ca și majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, consider că pe terenul respectiv trebuie să fie amenajat un parc sau edificat un centru cultural de care să beneficieze toți locuitorii țării", a mai scris șeful statului.

 

Dacă legea va fi promulgată și va intra în vigoare, atunci Guvernul Republicii Moldova va vinde Statelor Unite ale Americii terenul Stadionului Republican din Chișinău, amplasat pe o suprafață de 5,18 hectare.

Legea mai stipulează transmiterea cu titlu oneros, la preț de piață, a terenului cu suprafața de 5,1814 ha din str. Tighina, 12, municipiul Chişinău, proprietate publică a statului domeniul privat, pentru construcția sediului Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Tematic

Vând și Stadionul Republican: Americanii își vor face ambasadă
Stadionul Republican din Capitală ar putea fi desființat și transmis în proprietatea SUA
Tagurile:
promulge, refuzat, stadionul, republican, dodon, legea


Știrile Zilei