17:10 18 August 2019
În direct
  • EUR19.51
  • USD17.50
  • RUB0.26
  • RON4.13
  • UAH0.69
Proteste la București. 10 august 2018

Oficial: Cine a dat ordin de intervenție în forță a jandarmilor

© REUTERS / Adriana Neagoe
Politică
Sa primesc un link scurt
Proteste violente la București - detalii, reacții, comentarii (14)
39320

Ordinul de eliberare a intervenție a jandarmeriei în Piața Victoriei a fost semnat de prefectul Speranța Clișeru, mâna dreaptă a Gabrielei Firea.

BUCUREȘTI, 11 aug — Sputnik. Ordinul de intervenție a jandarmeriei împotriva manifestanților a fost semnat de prefectul Capitalei, a declarat în cadrul unei conferințe de presă purtătorul de cuvânt al instituției, Marius Militară.

"Aseară, Jandarmeria a primit ordin să intervină în forță la ora 23. Ordinul este semnat de prefectul Capitalei. Din acel moment s-a intervenit până la ora 2 pentru evacuarea în siguranță a protestatarilor", a declarat reprezentantul forțelor de ordine.

Acesta a mai adăugat că grupul violent a fost anihilat în jumătate de oră, fiind întocmite și opt dosare penale până la această oră.

Ieri, între manifestanți și jandarmi au avut loc altercații, în urma cărui au avut de suferit câteva sute de civili. Forțele de ordine au anunțat că în timpul acțiunilor au fost sustrase două arme de foc.

Funcția temporară de prefect al Capitalei este deținută de Speranța Cliseru, care a fost numit în funcție în luna iulie a acestui an.

Тема:
Proteste violente la București - detalii, reacții, comentarii (14)
Tagurile:
interventie, jandarmi, ordin, prefect


Știrile Zilei