13:09 27 Mai 2019
În direct
  • EUR20.20
  • USD18.05
  • RUB0.28
  • RON4.24
  • UAH0.68
Steagul național al Indiei

Niciun demnitar moldovean nu a mai făcut asta de 25 de ani

© AP Photo / Mahesh Kumar A
Politică
Sa primesc un link scurt
20320

Niciun demnitar de rang înalt din Republica Moldova nu a mai mers în India, țară cu care au fost stabilite relații diplomatice încă în anul 1992.

CHIȘINĂU, 13 aug — Sputnik. Șefului diplomației moldovenești, Tudor Ulianovschi, întreprinde o vizită oficială în India. Potrivit Ministerului de Externe, aceasta este prima vizită în India a unui demnitar de rang înalt din Republica Moldova în ultimii 25 de ani.

”Agenda de lucru a șefului diplomației moldovenești include întrevederi bilaterale cu omologul său indian, Sushma Swaraj, miniștrii Agriculturii și Bunăstării Fermierilor, Economiei și Comerțului, președintele Camerei de Comerț și Industrie, conducerea unor corporații indiene și reprezentanți ai mediului de afaceri”, informează instituția printr-un comunicat.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate chestiuni legate de dinamizarea cooperării comercial-economice, consolidarea cadrului juridic bilateral, inclusiv privind definitivarea proiectelor de acorduri în domeniul sănătății, aviației civile, sectorului cibernetic, liberalizarea regimului de vize pentru deținătorii pașapoartelor diplomatice și de serviciu, etc.

Totodată, va fi discutată chestiunea privind deschiderea unei misiuni diplomatice la New Delhi.

Republica Moldova şi India au stabilit relaţiile diplomatice la 12 martie 1992. Potrivit datelor Ministerului Afacerilor Interne, în 2018, în Moldova au fost înregistrați 308 cetățeni indieni titulari ai permiselor provizorii de şedere, 277 dintre care au venit pentru a face studii.

Tematic

Moldova își mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim? Reacția Ministerului de Externe
Juc: Moldova ar putea să-și modifice cursul politicii externe după alegerile parlamentare
Tagurile:
niciun, demnitar, 25 de ani, moldovean, India
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei