10:12 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
John Bolton

Bolton: Negocierile SUA-Rusia privind soarta START-III, la o etapă incipientă

© Sputnik / Сергей Гунеев
Politică
Sa primesc un link scurt
56 0 0

Părțile se află la o etapă incipientă de discuții cu privire la soarta tratatului privind reducerea armamentului strategic ofensiv, a declarat negociatorul american.

CHIȘINĂU, 24 aug — Sputnik. Consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, John Bolton, a declarat că Rusia și SUA se află, deocamdată, la o primă etapă a discuțiilor despre soarta tratatului privind reducerea armamentului strategic ofensiv (START), iar data noilor negocieri pentru prelungirea tratatului nu a fost deocamdată stabilită.

"Nu am stabilit data negocierilor pentru START… Ne aflăm la o etapă incipientă de negocieri despre soarta tratatului privind reducerea armelor strategice ofensive (START-III)", a declarat Bolton după o întrevedere cu secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev la Geneva.

Noul tratat privind reducerea armelor strategice ofensive, care presupune reducerea arsenalului de arme nucleare desfășurate — START-III, a fost semnat pe 8 aprilie 2010 de președinții de atunci ai Rusiei și SUA, Dmitry Medvedev și Barack Obama. Actul a intrat în vigoare pe 5 februarie 2011. El presupune reducerea focoaselor nucleare până la 1550 unități, a rachetelor balistice intercontinentale, rachetelor balistice ale submarinelor și bormbardierelor grele până la 700 unități.

Tematic

Putin: Avertisment clar pentru SUA și aliații lor
Zaharova: SUA nu au făcut față rolului de „Superman”
Tagurile:
START-III, Bolton, negocieri, Rusia, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei