09:59 22 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.14
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Andrian Candu

Președintele Parlamentului va marca într-un mod inedit Ziua Independenței

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
125 0 0

Distincțiile Parlamentului pentru rezultate remarcabile în dezvoltarea Republicii Moldova vor fi conferite cu ocazia Zilei Independenței.

CHIȘINĂU, 24 aug  – Sputnik. De Ziua Independenței, președintele Parlamentului, Andrian Candu, va acorda distincțiile Parlamentului Republicii Moldova, în cadrul unei ceremonii oficiale organizate de Legislativ.

Personalități cu rezultate remarcabile în diverse domenii de activitate vor fi decorate de către președintele Parlamentului cu “Medalia Democrației”, cu diplome de onoare și diplome de gradul I ale Parlamentului. Distincțiile vor fi acordate personalităților care au avut o contribuție remarcabilă în promovarea imaginii statului, culturii, dezvoltare și reforme. Candidații au fost înaintați de către autoritățile publice, la solicitarea președintelui Parlamentului. 

”Medalia Democrației” este acordată pentru contribuție în promovarea reformelor, apărarea drepturilor și libertăților constituționale ale cetățenilor, promovarea tradițiilor parlamentarismului, pentru merite deosebite în domeniul profesional de activitate, precum și pentru devotament în misiunile speciale de asigurare a securității țării.

”Diploma de Onoare” este conferită pentru promovarea intereselor și imaginii Republicii Moldova, tradițiilor și valorilor naționale, atât în țară, cât și peste hotare, pentru edificarea și valorificarea patrimoniului cultural al țării, pentru realizări deosebite în activitatea didactică și de cercetare, pentru consolidarea relațiilor diplomatice bilaterale și de colaborare cu parlamentele naționale ale altor state.

”Diploma Parlamentului Republicii Moldova” este decernată pentru contribuție substanțială la dezvoltarea științei, artei, culturii și sportului, pentru participare activă la elaborarea politicilor de stat, pentru activitate ireproșabilă în cadrul autorităților administrației publice centrale, pentru inițiativă civică și acțiuni filantropice, pentru succese remarcabile la studii și ocuparea locurilor premiante la olimpiadele internaționale.

Distincțiile Parlamentului au fost instituite în 2017.

Ceremonia oficială de înmânare a distincțiilor Parlamentului Republicii Moldova, ediția a II-a va avea loc luni, 27 august, începând cu ora 12.00, la Muzeul Național de Artă.

Tematic

Moldova la 26 de ani de independență: ce va fi în continuare
O nouă Declarație de Independență, o nouă Constituție și un nou imn al Moldovei
Tagurile:
Medalia Democratiei, distincii, Ziua Independentei, Andrian Candu
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei